Abielu- ja pereküsimustes võtavad sõna, annavad nõu või teevad seadusi inimesed, kes ise kas pole abielus või on seda juba teab mitmendat korda või elavad üldse vaba kooselu, hellitades seda suhet sõnaga vabaabielu. Absurdne, sest see suhe ei ole vaba ja ammugi mitte abielu.

Kuid sellega homoseksuaalsuse teemaline tsirkus ühiskonnas veel ei lõpe. Sellega on läinud kaasa ka Eesti valitsus justiitsministeeriumi näol, mis lajatas avalikkusele oma homoseksuaalsuse ja vaba kooselu lembelise punutisega. Selle punutise nimeks sai „Mitteabieluline kooselu ja selle õigusliku regulatsioon“.

Justiitsministeerium koos amoraalsust toetavate inimrühmitustega üritavad nüüd ühiskonnas teha ajuloputust teemal, et homoseksuaalsus ja vaba kooselu on igati normaalsed ning et ühiskond hädasti vajab sääraseid vaba kooselu vorme. Selle peale sobib öelda meie peaministri eeskujul "Tule taevas appi!" Ja taevas isegi tuleks appi, kui ajuloputusest puutumata osa ühiskonnast seda paluks ja nõuaks.

Praegu survestatakse Eesti rahvast tunnistamaks homoseksuaalsust ja vaba kooselu normaalseks sallivuse nimel. Eetika ja moraali eest seisvaid inimesi nimetatakse homofoobideks ja sallimatuteks. Juba viimane tõsiasi näitab seda, et Eesti riigis ja valitsuses puudub arusaam eetiliste ja moraalsete põhiväärtuste vajalikkusest.

Meie ühiskonnas on abielulahutuste ja vaba kooselude arv ning laste sünd väljaspool abielusid kõrge. Perekonnad on lõhkised ja lastel puudub kas ema või isa, reeglina viimane. Miks? Seni kuni Eesti valitsuses tegelevad abielu- ja pereküsimustega amoraalsust toetavad isikud, pole jätkusuutliku abielu- ja peremudeli kaitse paranemise märke oodata.

Igal meie tehtud või tegemata otsusel on tagajärg. Nõnda nagu aeg ei paranda hingevalu, vaid pigem uinutab need, samuti ei loo väärtusi meie ühiskonnas omasooiharate ja vaba kooselu vormide seadustamine. Viimaste
seadustamine ainult kiirendab meie rahva kadumist maailmakaardilt.

Kuna homoseksuaalsuse ja teiste amoraalsuste seadustamine ei loo väärtusi, vaid ohustab rahva ellujäämist, siis miks valitsus justiitsministeeriumi ja selle ministri näol tahab nii väga seda seaduseelnõud?

Loomulikult on muutused aeg-ajalt vajalikud, kuid olgem ausad, kõik muutused ei ole head. Samuti ei otsusta alati enamus, mis on õige ja mis on vale, seda teeb lõpuks sinu ja minu südametunnistus. Inimesed, miks te loovutate oma südametunnistuse justiitsministeeriumi poolt treitud amoraalsusele?

Meie ühiskond vajab head ja tasakaalukat õpetust sellest, mis on eetiline ja moraalne – mis on õige ja vale. Siinkohal on kristlikul kirikul pakkuda meie ühiskonnale ja valitsusele väga palju head. Eesti riiki ei vii edasi mitte meie kõrge SKP, vaid eetilistel ja moraalsetel põhiväärtustel toimiv valitsus ning valitsust ja põhiväärtusi toetav ühiskond.

Me ei tohi lubada käputäiel amoraalsete kalduvustega inimestel valitsuses, parlamendis ja ühiskonnas lõhkuda ning hävitada meie riigi põhiväärtusi. Kui kristlike väärtuste eest seismine ja amoraalsuse vastasus teeb minust kellegi silmis sallimatu inimese, siis olgu see nii, ma leping sellega.