Valimisliit "Alternatiiv“ esindab sellise valija seisukohti, kes ei poolda linnavalitsuse jäämist Keskerakonna kätte, kuid samas ei taha toetada ka end „valgeteks jõududeks“ nimetavaid parteisid, otseselt venemeelsetest poliitjõududest rääkimata.

Seni oli oht, et selline valija ei lähegi valima, kuna tal lihtsalt pole, keda valida. Nüüd on see oht kõrvaldatud. Mida taotleme?

Eeskätt seda, et Tallinn muutuks võimalikult kiiresti linnaks, kus eestlasel kui selle maa põliselanikul, samuti ta loomulikul liitlasel – eestimeelsel, aatelisel mitte-eestlasel – oleks hea elada.

Aatelisus ja asjatundlikkus peavad aga käima käsikäes. Üks ilma teiseta ei taga edu ega usaldusväärsust. Seepärast taotlemegi, et Tallinna valitsemises oleks esindatud nii asjatundlikkus kui ka aatelisus. Sellest lähtuvalt koostasime ka oma meeskonna. Me kandidaatide hulka kuulub väga erisuguste erialade esindajaid – linnaplaneerimise asjatundjast kuni muusikaakadeemia professorini välja. Tänu sellele ongi me maailmapilt terviklikum ja tasakaalustatum kui KOV valimistel osalevate poliitjõudude puhul muidu kombeks.

Edu pant on koostöö. Täpsemalt: arukas koostöö. Oleme ise selle elavaks näiteks: me nimekirjas on kogunisti viie (!) erakonna esindajaid, samuti parteituid, kes kõik saavad omavahel hästi läbi ja teevad sõbralikult koostööd.

Volikokku saades teeme koostööd iga sealoleva poliitjõuga, kui selle seisukohad parajasti meie omadega kokku langevad. Kui aga ei lange, siis ei tee. Iga juhtumit vaatleme eraldi.

Tõsi, me majanduslikud võimalused valimisvõitluse pidamiseks pole loomulikult ligilähedasedki „vanade olijate“ või nende käepikenduste majanduslike võimalustega.

Millele saame karmis valimisvõitluses siis üldse loota?

Esiteks sellele, et üha enam valijaid eelistab seni linnavalitsuses vohanud võhiklikkusele ja korrumpeeritusele asjatundlikkust ja aatelisust ega usu enam võhikute ning korruptantide õõnsaid lubadusi.

Teiseks aga sellele, et leidub küllaldasel hulgal eestimeelseid tallinlasi, kes tahavad, et Eesti pealinnas valitseks taas eesti keel ja eesti meel.