Hukkunu ema nõudis kohtu kaudu haiglalt moraalse kahju hüvitamiseks miljon krooni, ent kohus leidis, et tema ja laste kannatused ei ole küllalt erakordsed, et neid kompenseerida. Otsekui karistuseks, et Zelenina oli julenud üldse kohtu poole pöörduda, otsustas Viru maakohus, et Zeleninal tuleb Narva haiglale tasuda 25 000 krooni haigla õigusabikulude katteks.

Narva haigla on küll avaldanud kaastunnet Zeleninale ja ematuks jäänud lastele, ent jäänud sellegipoolest oma rahalise nõude juurde. Ka pärast avalikkuses sügavat pahameelt tekitanud kohtuotsust ei ole haigla nõudest loobumisest teatanud.

Delfi hinnangul on tegemist ülima ebaõiglusega, mida ei ole aga võimalik kohtulikul teel kummutada, sest Niina Zelenina on kohtuotsusest niivõrd löödud, et on loobunud edasi kaebamast. Naine ei kujuta ette, kuidas ta suudab 25 000 krooni tasuda lapsetoetustest ja pensionist, mis moodustavad kogu tema sissetuleku.

Selle teema kohta käivate lugude kommentaariumiga tutvumine on viinud Delfi toimetuse veendumuseni, et suur osa Delfi lugejaid peab kohtuotsust samuti äärmiselt ebaõiglaseks. Kommentaarid näitavad ka, et paljud inimesed soovivad emata jäänud lapsi ja nende vanaema südamest aidata, ent ei tea, kuidas seda teha.

Sellepärast on Delfi loonud pangakonto, millele annetades saate raske kaotuse üle elanud perekonda aidata. Delfi hoolitseb Hansapanga kontole koguneva summa kättetoimetamise eest Niina Zeleninale. Annetusi saab teha 15. maini.

Arve nr 221036002327 Saaja: AS Delfi