Kas oleks mõeldav, et võetakse kinni USA sõdur ükskõik millises “tšurkamenistanis” ning talle määratakse sarnane karistus!? See on täiesti uskumatu, sest isegi vene karu teab, et Riigidepartemanguga nalja teha ei tasu. Filmi “Reamees Ryani päästmine” vaatasid kõik.

USA valitsus lihtsalt palub viisakalt ja ükski riik ei vaidle talle niisugustes küsimustes vastu. Sest tegemist on suure riigiga, kes ennast ka välispoliitiliselt väärikalt kehtestanud ja kes kaitseb oma kodanikke alati ja igal pool, ükskõik, mis ka ei juhtuks.

Eesti loomulikult ei ole nii suur ja võimas, kuid ka meie oleme ju ometigi NATO liikmed! Kas see liikmeksolemine tähendab meie jaoks siis ainult väljamaksete tegemist!? Praegune valitsus ilmselt tundub nii arvavatki.

Meie sõdurid osalevad kõikvõimalikes NATO rahuoperatsioonides, kus osaleda palutakse. Iraagis on meie rahvas kaotanud kaks oma kaasmaalast. Ja pärast seda ei julge meie suured juhid nõuda liitlaste käest solidaarset kaitset oma ehk NATO sõdurile!?

Härra Rüütel, minge ometi raamatupoodi, ostke endale eesti-inglise sõnaraamat ja öelge Ameerika presidendile selle case’i kohta mida ütlema peab! Või sõitke otse Bush`ide rantšosse Texases ja märkige kuulsa pere gloobuse peale ristike, näidates ära need riigid, kus Eesti poisid mitte kunagi rahuoperatsioonidel osalema ei hakka kui Suured Sõbrad meid aidata ei taha.

Sest riik, kes oma kaitsjale kuskil võõral maal istmiku pihta laksata lubab, ei vääri seda, et tal oleks oma kaitsevägi. Punkt.

Analüüsides Andrei Koroli juhtumit tundub mulle, et hoopis meie kaitsevägi ei ole seda väärt, et tema tegevust juhiks selline valitsus, kes ei oska riigiasju sirgeselgselt ja professionaalselt ajada. See on häbiväärne.

Ma ei õigusta lennujaamas end purju joonud kaitseväelast ja eeldan, et ta saab Eesti seaduste järgi vastava distsiplinaar- või muu karistuse aga ma ei salli valitsust, kes jätab oma sõdurid mingitesse pehmeltöeldes omapärase kultuuriga riikide Šariaadi kohtu alluvusse. Kui te ei suuda meie mehi kaitsta, siis ärge saatke neid sinna! Kui aga saadate, siis olge suutelised neile ka vastavat kaitset pakkuma.

Kui 80 piitsahoopi Emiraatide eksekuutori käest tundub teile, lugupeetud Eesti poliitikud, meeldiva ajaveetmisena, võiksite te kasvõi vabatahtlikult charterlennukiga minna ise kohale ja nautida sellist sado-masot kuni… Aga Eesti vormis sõjaväelane tooge tagasi koju, lõpetage Eesti riigi teotamine!