Esitame neist küsimustest olulisimad:

1. Kas Edgar Savisaar küsis Moskvast raha Keskerakonna valimiskampaaniaks?
Me pole sellele saanud ausat vastust, nagu ka sellele, kas Lasnamäe kirik on osa Keskerakonna valimiskampaaniast või tõesti muretsetakse piirkonna õigeusklike pärast.

2. Kuidas sai rahaküsimisest teada Eesti kaitsepolitsei?
Kas lekkis Deniss Boroditš või tuli skandaal välja tänu Eesti ning Vene eriteenistuste koostööle? Viimast on siiski väga raske uskuda. Et kapole lekitajaks on noorpoliitik Boroditš, tõestab ka see, et talle läks lennujaama vastu Savisaar isiklikult. Mees, kes pole kümme aastat ise ühtegi ust avanud, on järsku lennujaamas ja avab ukse Tallinna kommunaalala abilinnapeale...

3. Kas Savisaare vestlustest Jakuniniga on salvestus?
Küllap on, aga mitte Eesti poole käes.

4. Kes salvestas?
Kas Venemaa Raudtee turvateenistus või FSB?

5. Kuidas sattus salvestis kaitsepolitsei kätte?
Boroditš või venelased. Fakte pole, aga Vene pool pole usutav.

6. Kes ja mis eesmärgil lekitas kaitsepolitsei teabeettekande sisu ajakirjandusse?
Et hävitada Savisaar, et teha Keskerakonnast euroopalik partei, et anda IRLile võimalus rebida end Keskerakonnast mööda jne.

7. Kas Venemaalt on saanud valimisteks rahalist tuge ka mõni teine erakond?
Venemaalt väidetava raha küsimuse valguses pole selgunud, kas teised Eesti erakonnad on välismaalt raha küsinud või mitte? Kuidagi kiiresti ja segaselt langes paar aastat tagasi päevakorrast Reformierakonna raha küsimine Eesti Raudtee suuromanikult.

8. Miks pandi Keskerakonna tõekomisjoni juhtima Kalle Klandorf ja miks said komisjoni liikmeteks pimedad parteisõdurid?
Väga võimalik, et suur osa arukatest parteilastest distantseerus nn tõekomisjonist. Komisjoni ainuke adekvaatne liige Klandorf aga ei tunne partei siseelu ning on hõivatud muude tegemistega. Tõsi, komisjon, selle töö ja raport on pigem huumoriklassika.

9. Mis saab Keskerakonnast valimistel?
Palju on jäänud valijaid, palju on parteil raha, mis saab Savisaare poolt koostatavast valimisnimekirjast ja mis saab parteilastest, kes juhti pimesi ei usu ega uskunud.

10. Milliseks kujunevad Edgar Savisaare edasised suhted Venemaaga?
On fakt, et midagi peab muutuma, sest pärast nii suurt skandaali pole kõrgetel Vene ametnikel ja ärimeestel Savisaarega põhjust kohtuda. Eriti juhul, kui lekitajaks oli Tallinna abilinnapea. Aga kui Savisaarel kaob retoorikas võimalus toetuda Venemaale, siis kaotab ta hulga lojaalseid valijaid sotsidele ja Vene väiksematele nimekirjakestele.