Võru politseijaoskonna juht Madis Soekarusk ütles, et suurüritusel on politseil väljas täiendavad jõud, kuid loodetavasti käituvad inimesed mõistlikult ning politseil nende toimetamistesse vahele astuda ei tule, teatas Lõuna prefektuur.

Laadakülaliste turvalisuse tagamiseks pöörab politsei eeskätt tähelepanu liigselt alkoholi tarvitanud inimestele, alkoholi tarvitavatele alaealistele ning joobes sõidukijuhtidele.

Nädala alguses, 6. augustil Võrumaal läbi viidud sõidukijuhtide kainuskontroll andis selgelt mõista, et jätkuvalt on probleemiks joobes roolikeerajad.

Päeva vältel tabas korrakaitsebüroo liiklusjärelevalvetalitus kokku kümme alkoholi tarvitanud juhti. Kokku kontrolliti 1210 sõidukijuhti ning lisaks avastati kolm juhtimisõiguseta juhti, kolm kiirust ületanud juhti, kolm töö- ja puhkeaja nõudeid eiranud juhti, kaks ülekaalulist raskeveokit, üks turvavööta juht ning üks turvaistmeta reisinud laps.

„Võrumaa mastaapides on selline alkoholi tarvitanud sõidukijuhtide arv äärmiselt suur näitaja, mis annab tugevat signaali nende liiklejate hoolimatusest kaasliiklejate suhtes,“ sõnas Soekarusk ja avaldas lootust, et nädalavahetusel toimuva suurürituse raames ei tule politseil silmitsi seista alkoholijoobes isikutega, kes vastutustundetult enda või teiste laadakülaliste elu ohtu panevad.

Nädalavahetusel Antslat külastavatele inimestele soovib politsei kainet meelt, ühtlasi tähelepanelikkust jälgimaks muudatusi liikluskorralduses ning järgimaks ajutiste liiklusmärkide nõudeid.