1. oktoobril kella 9.30 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõiduautot Infiniti, mida juhtis Venemaa Föderatsiooni kodanik. Dokumentide kontrollimisel selgus, et Läti notariaalne volikiri sõiduki kasutamiseks oli võltsitud.

Autot juhtinud mehele määrati 150-eurone rahatrahv ning sõiduk paigutati piiripunkti arestiaeda, kuna juhil puudus selle valdamiseks või kasutamiseks õigus. Autojuht lahkus jalgsi Eestisse.

Venemaa kodaniku ja autodega oli seotud ka veel teinegi juhtum. 2. oktoobril kella 2.21 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa maanteepiiripunktis Eestist lahkumisel Venemaa Föderatsiooni sõiduautot Audi 100, mida juhtis Venemaa Föderatsiooni kodanik.

Auto kontrollimisel ilmnes, et selle VIN-kood oli manipuleerimistunnustega.

Sõiduk paigutati täiendavaks ekspertiisiks arestiaeda ning mees lahkus Venemaa Föderatsiooni.

1. oktoobril kella 20.35 ajal teatati aga piirivalvele Võrumaal Meremäe vallas Obinitsa külas liikuvast kahtlasest haagisega Ford Transitist. Kell 20.53 pidas politsei Võru linna lähistel kontrollimiseks kinni Fordi, mida juhtis 1982. aastal sündinud mees. Sõiduki järelhaagisest avastas politsei 99 000 Valgevene maksumärkidega sigaretti. Juhtumiga tegeleb edasi maksu- ja tolliamet.

1.oktoobril kell 12.25 saabus Luhamaa piiripunkti Valgevene Vabariigi kodanik, kes oli Schengeni alas viibinud 9 päeva seadusliku aluseta. Mehele määrati kiirmenetluses 80-eurone rahatrahv ning talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks.

1. oktoobril kella 3.40 ajal kontrollisid Saatse kordoni piirivalvurid Värska vallas Ford Galaxyt juhtinud 28-aastast meest, kellel puudus juhtimisõigus ning kes oli alkoholi tarvitanud. Mees anti üle politseipatrullile.