„Kogu kohtupere langetab leinas pea, et mälestada pikaaegset kolleegi Annika Vendikut, oleme mõtteis tema lähedaste ja perega,“ kirjutab Pikamäe riigikohtu kodulehel.

Annika Vendik nimetati kohtunikuna ametisse 14. detsembril 1995 ja ta asus kohtunikuna tööle Pärnu Linnakohtu halduskohtunikuna. Alates 1. jaanuarist 2000 töötas Annika Vendik Tallinna Halduskohtu Pärnu kohtumaja kohtunikuna ja alates 7. septembrist 2009 oli ta ka Pärnu kohtumaja juht.

Annika Vendik sündis 19. aprillil 1963 Pärnus. 1991. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli õigusteaduse erialal.

Laupäeva õhtul juhtus Viljandimaal raske liikusõnnetus, kus kahe auto kokkupõrkes hukkus 51-aastane naine.

Traagiliste tagajärgedega õnnetus juhtus õhtul kella 19.55 ajal Viljandimaal Oius. Esialgsetel andmetel liikus Tartust Viljandi suunas Honda Civic, mille juht kaldus paremkurvis vastassuunavööndisse ning põrkas seal kokku vastu tulnud Jeep Cherokeega. Kokkupõrge oli sedavõrd tugev, et Honda tagaistmel kaasa reisinud 51-aastane naine sai surmavaid vigastusi. Tema elu päästa ei õnnestunud, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Haiglasse toimetati Honda juht ja samas autos olnud naine ning väikelaps. Jeepi juhtinud mees viga ei saanud.

Politsei selgitas, et Hondat juhtis juhtimisõigusega 26-aastane Ülari, kes on politseile varasemate liiklusrikkumiste poolest tuttav ning omab muuhulgas kaht kehtivat karistust kiirusületamiste eest. Hondat juhtinud mehe kainus selgitatakse ekspertiisi käigus.

Jeepi juhtinud 39-aastane Aivo omas niisamuti juhtimisõigust. Politsei selgitas, et ta oli kaine. Kõik õnnetuses osalenud kasutasid esialgsetel andmetel turvavarustust korrektselt. Õnnetuspaigas, kus üks masinatest järsus paremkurvis juhitavuse kaotas, olid teeolud väga libedad.

Jaga
Kommentaarid