Pealtnägijate filmitud videos on näha, kuidas rusikate ja koeraga väidetavat korrarikkujat taltsutatakse. Politsei on alustanud juhtumi uurimiseks kaks menetlust, üks avaliku korra rikkumise, teine võimuliialduse tunnustel. Politseid huvitab ka see, mis eelnes filmitud stseenile, sest siin erinevad politseinike ja kannatanute ütlused.

“Pärast juhtumit alustas politsei nii väärteomenetlust, kontrollimaks turvatöötajate ja külastajate vahel toimunud intsidendi asjaolusid kui ka teenistuslikku järelevalvet, et hinnata politseinike tegutsemise korrektsust sündmuskohal. Hiljem esitas üks sündmuse osalistest ka avalduse prokuratuuri ning prokuratuur alustas asjaolude uurimiseks menetlust, mida viib läbi politsei sisekontrollibüroo," ütles politsei sisekontrollibüroo juht Raul Vahtra.

Pisargaas ja teenistuskoer leidsid kasutust

Ööl vastu 13. juulit kella 3.30 ajal sai politsei väljakutse endise Patarei vangla territooriumile. Abi palusid peo turvatöötajad, kelle sõnul oli seltskond rikkunud peol korda, eiranud korraldusi ja osutanud neile tugevat vastupanu, mille käigus kasutati ka pisargaasi.

Politseipatrull otsustas viia jaoskonda 25- ja 28-aastased mehed, kellele turvatöötajad osutasid. Nad olid joobes, rikkusid korda ja käitusid agressiivselt. Kuna ka teised seltskonna liikmed olid politseinike suhtes agressiivselt meelestatud, kaasati veel kaks politseipatrulli, et ära hoida konflikti eskaleerumine ning pidada mehed kinni.

28-aastane mees ei reageerinud politseinike korraldustele. Kui teda hakati kinni pidama, oli ta agressiivne ja osutas tugevat vastupanu. Kuna mehe vastupanu osutamine ei lõppenud, kasutati tema kinnipidamisel teenistuskoera ja füüsilist jõudu, olles teda eelnevalt selle eest hoiatanud. Mõlemad mehed peeti kinni ja toimetati politseijaoskonda. 28-aastane mees viidi öösel esmaabi saamiseks haiglasse, kus ta oli agressiivselt käitunud ka arstide suhtes.