Eile kell 20.28 pidas politsei Järvamaal Kirna külas kinni sõiduauto Audi, mida juhtis 24-aastane Maario, ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Delfile.

Maario alustas sõitu Laeva tankla juurest, sõitis sealt Tartusse, kus eiras politsei peatumismärguannet ja asus teele tagasi Tallinna poole. Sada kilomeetrit hiljem, Mäo ristis pööras kihutaja Paide poole, läbi Paide Türi-Allikule, kus politsei oli teega risti parkinud politseisõiduki, kuid ka teesulg ei peatanud kihutajat. Ta riivas politseiautot ja jõudis edasi Türile, kihutas Türi tänavatel ringi ja võttsi siis suuna uuesti tagasi Mäo risti poole. Sinna ta aga ei jõudnud, sest Kirnal peatas politsei ta teele visatud „siili“ abil. Teekonna pikkus on jämedalt 150 kilomeetrit.

Kokku osales jälitamises üheksa politseisõidukit kolmest erinevast maakonnast, ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment. Kinnipidamise hetkel tuvastati mehel joobetunnused ja ta toimetati kainenema. Delfi andmetel kasvas Audi kiirus kohati üle 200 km/h. 

Hetkel on peatumismärguande eiramise ja kihutamise põhjused selgitamisel. Tema suhtes on alustatud väärteomenetlust, mis annab vastused ka nendele küsimustele. Esialgsetel andmetel oli juht tarvitanud alkoholi, joobeastet aga politsei ei avalda, sest tegu on terviseandmetega. Edasi ootab juhti kohus.

Maariol on politseiga kokkupuuteid olnud ka varem, möödunud aastal neljal korral. Enamik tema pahategudest on seotud liiklusrikkumistega.