“Mõni minut enne Kuivastusse jõudmist imbus suurde söögisaali tosinajagu erariietes märulipolitseinikke ja nad surusid kaks meest näoli põrandale,” kirjeldas anonüümsust palunud reisija.

Saarte Häälele teadaolevalt oli vähemalt üks meestest saarlane. Ta istus enne kinnipidamist reisijate salongis laste mängunurga vastas, valvates oma last, ja hakkas viiele eriüksuslasele kinnipidamisel kõvasti vastu.

“Ta lebas laste mängunurgas, nägu verine,” ütles mõne meetri kauguselt vahistamist pealt näinud reisija.

“Miks issi ära viidi?” küsis vahistatud saarlase mõneaastane tütar pärast isa käeraudadesse panemist. Teise mehe kinnipidamine läks politseinikel ladusamalt ja võttis aega vaid mõni sekund, siiski jooksis ka temal nina verd.

Pärast meeste äraviimist palusid politseinikud kaasa tulla ka ühe kinnipeetu elukaaslasel ja lapsel. Kinnipeetu autotekile jäetud auto sõidutasid politseinikud Kuivastus laevalt maha. Politsei sõitis nelja tumeda autoga laevalt maha ja kohe uuesti peale, et Virtsu naasta.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro teatel pidasid Põhja prefektuuri kriminaalbüroo politseinikud koos politsei eriüksusega Virtsu–Kuivastu parvlaeval kinni kaks meest, kes varjasid end politsei eest ning keda kahtlustatakse piinaval või julmal viisil toime pandud mõrvakatses.


“Meil on siiralt kahju, et jõulist kinnipidamist pidid pealt nägema laeval olnud reisijad, ka lapsed. Pidime kinnipidamise otsust vastu võttes valima halbadest valikutest parima,” ütles Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Leho Laur. “Kinnipidamise edasilükkamine oleks tähendanud suuremat ohtu.”