Kuna Paloveeri juhtumit käsitleti aga lühimenetlusena, siis karistust vähendati ühe kolmandiku võrra ja lõplikuks karistuseks mõisteti mehele rahaline karistus 200 päevamäära ulatuses ehk 10 100 eurot.

Samuti mõisteti mehelt riigituludesse välja sundraha 532,50 eurot ja kaitsjatasu 144 eurot.

Karistusseadustiku järgi on Paloveeri süüdistamise aluseks olnud paragrahvi alusel teise inimese tervise kahjustamise eest, samuti löömise, peksmise või valu tekitanud muu kehalise väärkohtlemise eest võimalik karistada rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai ütles Delfile, et Paloveeri süüdistati oma elukaaslase lapse korduvas löömises. Tammai sõnul küsis prokurör Paloveerile tingimisi vangistust, aga kuna tegemist oli lühimenetlusega, siis ei ole prokuratuuril võimalik otsust edasi kaevata.

Samuti kuna tegemist on ka väga delikaatse teemaga, milles võivad kahjustada saada alaealise lapse huvid, siis rohkem prokuratuur teemat kommenteerida ei saa.

Delfile teadaolevalt esitas avalduse lapse löömise kohta lapse bioloogiline isa.

Kohtuotsus ei ole tänaseks jõustunud ning Paloveeri advokaat Andres Simson on teinud kohtule ka apellatsiooniteate.

Paloveer võttis TV3 "Seitsmeste uudiste" juhtimise Sven Soiverilt üle 2012. aasta aprillis. Enne seda oli mees ametis uudistesaate produtsendina.

Delfile Paloveer teemat kommenteerida ei soovinud.