Öösel kell 3.10 teatati häirekeskusele, et Aegviidu jaamas seisnud elektrirong oli teadmata põhjustel Kehra suunas liikuma hakanud ning kokku põrganud vastutuleva kaubarongiga. Õnnetus juhtus umbes kilomeeter kuni poolteist enne Aegviidu raudteejaama, teatas päästeamet.

Kokkupõrke tagajärjel purunes elektrirongi esimese vaguni juhtimiskabiin täielikult, kaubarongi kuus tühja hoppervagunit sõitsid rööbastelt maha, neist neli raudteevallilt alla. Õnnetuse toimumise põhjused on selgitamisel.

Sündmuskohalt viidi tervisekontrolliks haiglasse kaubarongi vedurijuht ja vedurijuhi abi. Reisirongis viibis arvatavalt tööline, kelle ülesandeks on rongi soojendada. Teda ei ole seni leitud.

Päästjad kontrollisid sündmuskoha ohutust ja otsisid kannatanuid. Kell viis hommikul langetas päästetöödejuht otsuse saata suurema osa päästejõudusid komandodesse tagasi. Sündmuskohale jäid Muuga ja Kehra komando päästjad ning vanemoperatiivkorrapidajad. Õnnetuspaika saadeti lumeoludesse sobiv Kehra komando roomiktransportöör Bandvagen.

Õnnetuse tagajärgi likvideerib Eesti Raudtee. Päästerong vastava tehnikaga on teel sündmuskohale. Prognoositavalt on liiklus Kehra ja Aegviidu jaamade vahel suletud terve päev.

Reisijatevedu korraldatakse ümber vastavalt vedajate võimalustele. Infot reisirongiliikluse toimimise kohta saab telefonilt 1447 ja vedajate kodulehtedelt www.edel.ee ja www.elektriraudtee.ee.