Vandeadvokaadi sõnul näitab süüdistuse eluvõõrust eelkõige asjaolu, et Tuiksoo olevat nõustunud ministrina ehk avalikkuse kõrgendatud tähelepanu all oleva isikuna kasutama korterit ajal, kui tal endal oli juba korter samas linnas olemas.

"Eluliselt on võõras ja mitteusutav see, et pakutakse altkäemaksuna korterit tasuta kasutusse. Eriti kahtlane on see juhul, kui räägime Tuiksoost, kes oli tuntud minister ja poliitik. Siis oleks pidanud ta ju pidevalt põhjendama nii avalikkusele kui ka kolleegidele, et miks talle selline võimalus pakuti ja kuidas seda tehti. Tuiksool oli juba heas korras ja nõuetele vastav korter. Ja järsku pakuti samas linnas veel ühte korterit tasuta ja ajutiselt? Mis on selle mõte? Elab ühel päeval ühes ja teisel päeval teises korteris või?" rääkis advokaat oma kaitsekõnes.

Advokaat lükkas tagasi ka kõik süüdistuse väited, nagu oleks Tuiksoo olnud seotud AS Merko ehituse tütarfirma AS E.L.L eelistamisega teistele kinnisvarafirmadele põllumajandusministeeriumi uute ruumide riigihankes. Näitena tõi Laus välja ülekuulamisprotokolli, mida ministeeriumi asekantsler Krista Paal valesti tsiteerituks väitis olevat. "Krista Paal ütles advokaat Glikmanile korduvalt, et ta oli korrutanud üha uuesti seda, et Tuiksoo ei sekkunud kordagi tema tegevusse. Seda aga ei ole süüdistuses kuskil kajastatud," rääkis Tuiksoo advokaat.

Lausi sõnul kirjutas Paal aga süüdistusprotokollile alla, ilma seda põhjalikumalt uurimata, kuna ta oli eelnevalt käinud Tartus ja pikk päev oli seljataga ning naine oli väsinud.

Prokuratuur süüdistab Ester Tuiksood, et ta võttis altkäemaksu hüve näol, milleks oli Rävala puiestee maja number 19 korteri 61 tasuta kasutamine. Hüve suuruseks peab prokuratuur ligikaudu 43 000 krooni, mida oleks Tuiksoo pidanud maksma, kui ta oleks kõne all olevas korteri eest turuhinda arvestades oma kasutusaja eest renti maksnud, mida ta aga ei teinud. AS Merko ehituse juhti Toomas Annust süüdistab kohus altkäemaksu andmises Tuiksoole, saamaks oma firmale eelisõigust Tuiksoo juhitud põllumajandusministeeriumi riigihanke võitmiseks.