Õnnetus juhtus kella 21.15 ajal Tähtvere vallas, Tartu-Tiksoja tee 5. kilomeetril enne raudtee ülesõitu.

Tallinnast Tartu suunas liikunud sõiduauto Audi A6 ette jooksis kraavipervelt kits, kes paiskus Audi esinurgast saadud löögist läbi Tartu poolt lähenenud Volkswageni esiklaasi.

Volkswagenit juhtinud 32-aastane Tuulikki suri kitsega kokkupõrkes saadud löögist sündmuskohal. Saadud löögist hukkus õnnetuses ka kits.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et esmapilgul on tegemist väga halbade asjaolude kokkulangemisega, mida on ka igakülgselt seaduskuulekal liiklejal keeruline ennetada või vältida.

"Õnnetuspaigal oli järsk perv ja põrkepiire, kust pimeduses kitse tulekut sõiduteele on väga raske ette aimata või märgata," kirjeldas Virk.

Politsei selgitas, et Audit juhtinud 35-aastane Risto oli kaine. Audi esinurgast saadud löögist paiskus kits Volkswagen Caddy esiklaasist läbi, paiskudes juhi taga olnud vaheseinast läbi ja jäädes kaubiku kuuti pidama.

Volkswagenit juhtinud ja õnnetuses hukkunud naisega oli autos kaasas koer, kes toimetati avariipaigalt loomade varjupaika. Hukkunud metslooma toimetas ära kohalik jahimees.

Audis olnud juht ja kaasreisijad viga ei saanud.

Esialgsetel andmetel oli liiklusõnnetuses osalenud sõidukites inimestel turvavöö nõuetekohaselt kinnitatud. Juhtumi täpsemate asjaolude selgitamiseks alustas Lõuna prefektuur kriminaalmenetlust.