Päästjad said kell 15.51 info, et Paide vallas Tarbja tehisjärvel veepaisu juures on laps uppumisohus. Tegemist on äärmiselt ohtliku kohaga, kus ujuda, teatas Lääne päästekeskus.

Veepaisul langeb vesi umbes 3 meetri kõrguselt, tekivad veekeerised ning kõrgete seinte tõttu on sealt välja saamine peeaegu, et võimatu.

12-aastane poiss päästeti tänu kohalike inimeste ja päästjate kiirele tegutsemisele. Rannas viibinud inimesed viskasid lapsele päästerõnga, mille kaasabil sai laps veepinnal püsida. Päästjate saabudes aitasid pinnaltpäästjad lapse veest välja. Elu päästnud päästerõngas paigutati päästeameti poolt ujumiskoha juurde sel kevadel.

Viimaste nädalate soojad ilmad on veekogude äärde toonud väga palju inimesi ning selleks, et vees viibimine ei lõpeks traagiliselt, tuleb valida sobiv ujumiskoht ning kindlasti mitte minna veekogu äärde üksida.

Mitte mingil juhul ei tohi lapsi jätta ujumiskohas järelevalveta, samuti soovitame seltskonnaga ujuma minnes eelnevalt kokkuleppida, kes kaaslastel silma peal hoiab.

Sel aastal on uppunud 27 inimest, sealhulgas 2 last.