Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonijuht Martin Luige ütles Delfile, et sisejuurdluse tulemused toovad politseitöösse mitmeid muudatusi ning suurendavad noorsoopolitsei rolli alaealiste vastu suunatud vägivallajuhtumite lahendamisel.

"Politsei sisekontrollibüroo tuvastas sisejuurdluse käigus, et infovahetus politsei erinevate tööliinide vahel on olnud ebapiisav ning töötas välja rea ettepanekuid asutusesisese töökorralduse ja juhendite muutmiseks alaealistega seotud vägivallajuhtumite puhul," sõnas Luige.

Luige selgitas, et patrullpolitseinikud saatsid Marily, keda löödi ja sikutati juustest, 18. märtsi öösel kõhuvalu tõttu haiglasse ning juhtumiga pidi edasi tegelema kriminaalpolitsei järgmisel hommikul. "Küsimus on selles, kas info oleks tulnud kohe anda ka noorsoopolitseile ja kohalikule sotsiaaltöötajale," rääkis Luige.

Luige kinnitas, et põhjaliku distsiplinaarmenetluse käigus ei tuvastatud, et ükski politseiametnik poleks oma tööülesandeid nõuetekohaselt täitnud.

"Küll aga näitab 18. märtsi ööl toimunud kehalisele väärkohtlemisele hiljem järgnenud traagiline sündmuste käik, et politseiametnikud ei osanud ohtu õigesti ette näha ning on liigselt lähtunud lapsevanema nõusolekust sellele, kus ja kelle juures alaealine viibib," selgitas Luige.

Nüüd kavatseb politsei luua süsteemi, kus alaealiste vastu suunatud vägivallajuhtumite puhul informeeritakse lisaks kriminaalpolitsei uurijale kohe ka noorsoopolitseinikke ja vajadusel ka kohalikku sotsiaaltöötajat, et teha kõik võimalik analoogsete juhtumite ennetamiseks.

"See noorsoopolitseinik või sotsiaaltöötaja võib teada konkreetsete inimeste tausta, näha mingisugust ohtu, mida teised sel hetkel ei näe," lisas Luige.

Samuti analüüsitakse Luige sõnul koos siseministeeriumiga võimalusi lastekaitseseaduse muutmiseks.