Laupäeva hilisõhtul kella 23.45 ajal sai politsei Tallinnas väljakutse Kuldnoka tänav 6 korterelamusse, kus naabrid teatasid lärmakast peretülist. Kohale saabunud politseipatrullile keegi esialgu ust ei avanud.

16 minutit pärast südaööd toimus neljanda korteri korteris plahvatus, mis esialgse info kohaselt tappis kaks inimest ja vigastas veel viit. Hukkusid korteris olnud mees ja väikelaps ning kiirabi toimetas haiglasse veel korteris olnud naise ja lapse ning kaks naaberkorteris olnud meest.

Haiglasse viidi ka plahvatuse hetkel korteri ukse taga olnud vanemkonstaabel. Esialgse info kohaselt ei ole 37-aastase meespolitseiniku vigastused eluohtlikud.

Üks mees pääses haiglast koju

Riigiprokuratuuri pressesindaja Kadri Põldaru ütles Delfile, et üks Põhja-Eesti regionaalhaiglasse toimetatud meestest on lastud koju ning haiglasse on jäetud kaks meest, kellest üks on politseinik. Haiglaravi vajab ka plahvatanud korteris viibinud naine, kelle vigastused on rasked. Korteris viibinud laps viibib lastehaiglas.

Põldaru sõnul on politseiniku vigastused rasked, kuid mitte eluohtlikud.

Praeguseks pole teada, mis võis plahvatuse põhjustada, teada on vaid see, et majas polnud gaasikütet.

Häirekeskus sai teate kell 00.17, et Tallinnas Kuldnoka tänaval asuva üheksakordse korterelamu neljandal korrusel põleb korter ja et enne põlengut oli kuulda plahvatust. Sündmuskohale sõitis Põhja-Eesti päästekeskusest kaks päästemeeskonda ja operatiivkorrapidajad, Päästeameti pommirühm ning kiirabibrigaadid. Tulekahju kustutati kella üheks öösel.

Varisemisohtlikuks muutusid nii kolmas, neljas kui ka viies korrus. Terve trepikoja ulatuses on elanikud evakueeritud. Hetkel käivad toestamistööd.

Plahvatuse põhjuste väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust, mida juhib Põhja ringkonnaprokuratuur ja viib läbi kaitsepolitseiamet.

Päästjad evakueerisid terve trepikoja ulatuses mitukümmend inimest, kellest osadele organiseeris öömaja Kristiina linnaosavalitsus ning ülejäänud veetsid öö sõprade ja tuttavate juures.

Plahvatuse põhjuste väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust plahvatuse tekitamise paragrahvi järgi, rääkis riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Põldaru.

Põldaru sõnul on praegu uurimine alles algusjärgus, mistõttu ei soovinud ta kommenteerida, kas keegi on kuriteos kahtlustatavaks kuulutatud.