Häirekeskus sai teate avariist kell 13.15.

Esialgsetel andmetel juhtus liiklusõnnetus, kui Kiili suunas liikunud veokijuht kaotas sõiduki üle kontrolli, libises vastassuunda ning põrkas kokku vastu tulnud veoautoga. Mõlemad sõidukid paiskusid teelt välja, teatas PPA.

Õnnetuses kaotas elu Saue suunas liikunud veokit juhtinud mees, kelle isik on tuvastamisel. Teine juht, 74-aastane Mihhail viidi raskes seisundis haiglasse.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Janek Laaneväli ütles, et teeolud õnnetuspaigas on äärmiselt keerulised.

"Lumesadu ja libedus nõuavad suuremat tähelepanelikkust kõigilt liiklejatelt. Autojuhtide jaoks tähendab see eelkõige tavapärasest rahulikumat sõidukiirust ning ootamatute manöövrite vältimist," rõhutas Laaneväli.

Põhja prefektuuri avariiteenistuse vanem Tanel Pajumaa lisas, et täna hommikul kella 9st on Harjumaal juhtunud 27 liiklusõnnetust ning teeolud on nii linnas kui ka asulavälistel teedel keerulised.

Seetõttu palub politsei kõigil liiklejatel varuda kannatust ning olla äärmiselt tähelepanelik.

"Kiirused peaksid olema tavapärasest tunduvalt rahulikumad ning juhid hoidma ohutut pikivahet. Jalakäijad peavad tee ületamisel arvestama, et sõidukijuhtidel võib auto seisma saamiseks kuluda tavapärasest rohkem aega," rõhutas Pajumaa.

Lisatud fotod sündmuskohalt.