Täna kell 20.28 pidas politsei Järvamaal Kirna külas kinni sõiduauto Audi, mida juhtis 24-aastane Mario, ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Delfile.

Esialgsetel andmetel oli sõiduki juht eelnevalt eiranud politsei peatumismärguandeid ja põigates Türi-Allikul mööda teesulust, riivas ta ka politseisõidukit. Kinnipidamise hetkel tuvastati mehel joobetunnused ja ta toimetati kainenema.

Esialgsetel andmetel hakkas sõiduk liikuma Tartumaalt Laeva vallast.

Delfi andmetel sai politsei väljakutse Tartumaale Laeva tanklasse, kuhu oli sõiduautoga Audi saabunud noormees, kes lubas ennast tappa. Peagi sõitis noormees Audiga tanklast minema ja politsei nägi kirjeldatud autot Tartu linnas. Peatumismärguandele Audi ei reageerinud ja hakkas mööda Tallinna-Tartu maanteed pealinna poole kihutama.

Audi kiirus kasvas kohati üle 200 km/h.

Mäost pööras Audi Paide poole ja suundus siis Türile, pärast Türi vahel kihutamist ja eest ära sõitmist võttis juht suuna taas Paide poole. Kirna ringteel olid politseinikud teele "siili" visanud ja see lõpetas maratontagaajamise.

Tagaajamisse olid kaasatud nii Tartu, Jõgevamaa kui ka Järvamaa politseinikud.

Paide politseijaoskonna välijuhi Jaanus Viilopi sõnul ulatusid politsei eest põgenenud juhi kiirused kaugelt üle lubatu ja sellega pandi ohtu nii enda kui ka kaasliiklejate elud.

"Tegemist oli äärmiselt ohtliku olukorraga ja on äärmiselt õnnelik juhus, et selle arutu kihutamise käigus keegi tõsisemalt viga ei saanud," ütles Viilop.

Audis oli vaid juht, tegemist oli 24-aastase Marioga.