Politseinike vahetus kuulub Euroopa liikluspolitseivõrgustiku TISPOL tegevuse hulka, vahendab Etelä-Suomen Sanomat.

Peatati näiteks Heinola suunas sõitnud Eesti veok, mis vedas ohtlikke aineid.

Vanemkonstaabel Gabriel Dobrota Häme politseist ja komissar Heigo Tamsalu Järvamaa liikluspolitseist uurisid üheskoos dokumente.

„Eesti politseiniku ametioskused ja kontaktid tulid tõesti kasuks. Ta suutis juhilt ja Eesti kontaktidelt välja selgitada lubade ja mitme ettevõtte osalusega seotud asju,“ ütles Dobrota.

Lisaks transpordilubadele oli märkusi ka koorma kinnitamise ja auto varustuse kohta. Dobrota kirjutas välja trahvi ja Tamsalu selgitas juhile tehtud märkusi.

Kostaabel Raimo Esop Tallinna liikluspolitseist nimetas politsei töövõtete erinevusena seda, et Eestis ei ole kaasas ülevaatuse tegijaid ja autode seisundit kontrollivad vaid politseinikud.

„Meil ei ole ka aparaate pidurite testimiseks,“ lisas Tamsalu.

Seevastu on Eestis panustatud sõidukiiruse järelevalvesse. Eesti politseinikud võtsid oma auto pagasiruumist välja salvestava laserkiirusmõõtja.

Soomes on vanema mudeli laserseadmeid, aga see on kõige viimane sõna.

„Kiiruseületamistrahvide vaidlustajad ummistasid Eestis kohtusüsteemi. Järjekordi taheti lühendada. Nende aparaatide videod sobivad kohtus tõendiks ning paljud ei lähe enam oma trahvidega kohtusse,“ rääkis Esop.