Soome kriminaaluurija Tapio Kalliokoski ütles ETV saatele "Pealtnägija", et Soomes tugevalt kanda kinnitanud motojõugud Bandidos ja Hells Angels laiendavad oma mõjupiirkonda Eestisse: "Meie andmetel on sellist liikumist Soomest Eestisse toimunud ja toimub ka praegu," kinnitas Kalliokoski ERR-i uudisteportaali teatel.

Kriminaalpolitseiosakonna kriminaalteabe büroo juhi Lenno Reimandi sõnul on teiste riikide kogemus näidanud, et Hells Angels ja Bandidos on tihedalt seotud ebaseadusliku tegevusega.

Eesti motoklubide ühenduse president Aare Kõuts kinnitab aga, et tegemist on laialt levinud eelarvamustega: "Ma arvan küll, et ei ole mõtet selliseid eelarvamusi süvendama hakata," märkis Kõuts.

Eestis on praegu kaks klubi, kes maailma kurikuulsamate motojõukudega on koostööd alustanud: League MC ehk Liiga on sõprussuhete staadiumis Põrguinglitega ning Mercenaries MC ehk Palgasõdurid on saavutanud ametliku kaasajõlkujate staatuse Bandidostega.

Kui maailma kaks kõige kurikuulsamat motojõuku 1990. aastate teisel poolel Soome laienesid, hakkasid toimuma gängidevahelised arveteklaarimised, mis heal juhul tipnesid baarikaklustega, kuid harvad ei olnud ka juhud, kui kuriteopaigale oli tarvis laibaautot. "Meie seisukoht on selgelt see, et kui vaatame ajalugu ja meie Soome kogemust, siis 60-70 protsenti suurtest narkokuritegudest on seotud just nende kõvade jõukudega," ütles Kalliokoski.