Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Arno Põderi sõnul on politsei alustanud õnnetuse uurimiseks kriminaalmenetlust. Prokuratuuri esindaja rääkis Delfile, et hetkel on teada niipalju, et jalgrattur sõitis rongile ette.

"Sündmuskohal tuvastatu alusel on tõenäoline, et jalgrattur kandis liiklusõnnetuse ajal kõrvaklappe," ütles Põder. Seda aga, mis täpsemalt juhtus ja mis võis viia sellise traagilise õnnetuseni, selgitab välja edasine juurdlus.

Täna kella 7.45 ajal jäi Tallinnas Laagri raudteejaamas jalakäijate ülekäigukohas Tallinna-Paldiski reisirongi alla 39-aastane mees, kes ületas raudteed jalgrattaga.

Kiirabi viis raskes seisundis mehe haiglasse, teatas Põhja prefektuur.

Vaata videot sündmuskohalt:

Mullu novembris toimus Tartus Suur-Kaare tänaval Aardla peatuses rongiõnnetus, milles hukkus 17-aastane noormees.

Lõuna prefektuuri teatel leiti hukkunu juurest toona mobiiltelefon koos kõrvaklappidega, mis võib viidata sellele, et õnnetuse hetkel kuulas noormees muusikat.

Seetõttu ei pruukinud 17-aastane Tartu Tamme gümnaasiumi õpilane kuulda ka rongijuhi antud hädasignaali. Prefektuuri operatiivjuht Indrek Koemets ütles, et hukkunu ei kandnud ka kaitsekiivrit.

Politsei soovib kõigile südamele panna, et raudtee on kõrgendatud ohupiirkond, mistõttu tuleb ka ülekäigurajal jälgida hoolikalt ümbritsevat.

Paljud raudteeõnnetused juhtuvad just asjatu kiirustamise ning liiklejate tähelepanematuse tõttu. Kindlasti ei tohiks raudtee piirkonnas liiklejad tegeleda kõrvaliste asjadega, mis tähelepanu ning kuulmis- ja nägemisvõimet hajutavad.