"Kinnipeetav toimetatakse tagasi vanglasse talle mõistetud karistust kandma pärast menetlustoimingute lõpetamist, eeldatavalt nädala jooksul," ütles riigiprokuratuuri pressinõunik Carol Merzin venekeelsele Delfile.

Dresseni advokaadi Brigitta Mõttuse sõnul ei ole tal võimalik toiminguid kommenteerida, kuid naine lisas Delfile, et tema ei ole antud menetlustoimingutel osalenud.

Delfi kirjutas eile, et Tartu vanglast viidi minema riigireetmise eest 16 aastaks vangi mõistetud Aleksei Dressen, prokuratuuri väitel viidi rohkem kui kaks aastat tagasi karistuse saanud Dresseniga läbi menetlustoiminguid.

Riigiprokuratuuri nõunik Carol Merzin ütles eile Delfile, et Dressen viidi Tartu vanglast ära seoses tavapäraste menetlustoimingutega.

"Menetlustoimingute sisu tavapäraselt ei avaldata ja erandit ei tehta ka praegusel juhul. Pärast menetlustoimingute läbiviimist toimetatakse kinnipeetav Dressen tagasi vanglasse talle mõistetud karistust kandma," ütles Merzin.

Justiitministeeriumist kinnitati eile samuti Delfile, et Dressen kannab jätkuvalt karistust, mis talle on mõistetud. Muud aga ei täpsustatud.

Meedia on spekuleerinud, et mullu Eesti piiril röövitud ja praegu Moskva Lefortovo vanglas kinni peetav kaitsepolitsei ametnik Eston Kohver võidakse vahetada kellegi vastu välja. Üks võimalus olekski Aleksei Dressen.

Harju maakohus tunnistas Aleksei Dresseni 2012. aasta 3. juulil süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises ning karistas teda 16-aastase vangistusega.