Ida prefektuuri pressiesindaja ütles, et laupäeval kell 9.25 paiku teatati, et Tamsalu vallas Kursi külas Herne bussipeatuse läheduses on naisterahvas kukkunud jalgrattalt. Sündmusele reageeris kiirabi, kes toimetas naise haiglasse.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) kommunikatsioonijuht Inga Lill kinnitas, et patsient on raskes seisus haiglas ja ta on kunstlikus koomas.

Suhtlusportaalis kirjutab naise sugulane, et Tamsalu Vajangu tee ääres oli laupäeva hommikul väike poiss, kes hääletas lamava naise kõrval.

"Sellel väiksel poisil oli abi vaja, sest tema ema oli jalgratta pealt maha kukkund ja kaotanud teadvuse!" kirjutas sugulane. "Kuidas te inimesed saate olla nii südametud ja lihtsalt lapsest ja naisest nii mööda sõita?"

Ehkki antud juhtumi kohta ei ole politsei menetlust alustanud, on karistusseadustiku paragrahvi 124 järgi karistatav teadvalt eluohtlikus seisundis olevale inimesele abi andmata jätmine õnnetuse või üldise ohu korral, kui selline abi andmine ei seaks ohtu abistajat ennast.

Abita jätmise eest karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.