Möödunud ööl uppus Soome päritolu jaht Prangli saare Põhjamuulist ca 40-50m kaugusel, kui arvatavalt kividesse sõitnud jahti tugeva tuule ning lainetuse tõttu päästa ei õnnestunud. Üks mees ja kaks koera pääsesid, üks mees uppus, teatas Delfile politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Harrys Puusepp.

Politsei- ja Piirivalveameti merevalvekeskus sai esmase teate juhtunust kella 22.38 ajal kui teatati Prangli muuli lähedal kinni olevast jahist, mida püütakse kahe kummipaadiga lahti vedada. Inimesed sel hetkel veel ohus ei olnud. Jahi pardal oli teadaolevalt kaks meest ja kaks koera.
Tunni jooksul muutusid aga olud raskemaks ning üks meestest koos koeraga hüppasid avariiliselt jahilt vette ning Pranglilt appi tulnud kummipaadiga viidi nad kaldale. Teine mees jäi jahi peale.

PPA Põhja prefektuuri Muuga kordonist sõitis välja päästemeeskond, kuna hädalistel kummipaadiga abis olnud mehe sõnul, kellega sidet peeti, muutusid olud raskemaks, paadiga ei pääsenud jahile enam ligi ning ühte meest enam jahilt kätte saada ei õnnestu, kuna viimane keeldus jahilt lahkumast. Appi saadeti veel nii Politsei- ja Piirivalveameti kaater kui kopter.

Jaht hakkas tasapisi uppuma ning otsiti jahile jäänud meest ja koera. Mees leiti veest veidi pärast kella 2 öösel ning pulssi polnud tal enam tunda. Kogukas mees toimetati kopteriga Mustamäe haiglasse, elustamine tulemust siiski ei andnud, arstid konstateerisid mehe surma. Koer ujus teadaolevalt ise saarele.

Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel, esialgse info kohaselt on nii pääsenu kui uppunu Soome kodanikud.