„Arstid ütlevad, et on kopsuturse, kolm ribi katki, kuid kõiki sisemisi vigastusi veel ju ei tea. Voodist poiss välja ei saa, millal üldse haiglast pääseb, ei tea keegi,” räägib Kristo isa Sass SL Õhtulehele.

Esmaspäeval kella 14 paiku jooksis Kolga mõisa poe ette suurele platsile trobikond lapsi. Teiste seas ka neljane Kristo, kellele isa oli just enne linna minekut pihku pistnud maasika lutsukommid. Laps püüdis kleepuvast tülikast paberist lahti saada nii nagu isa oli talle alati öelnud — viska prügikasti!

Kui meetripikkune poisiraas upitas end platsi servas seisva 300-kilose konteineri luuki avama, vajus raske roheline monstrum talle peale. Tegu on terava ja eenduva esiosaga 2,5 m3 suuruse konteineriga. Kostis tume mats ning viltu vajunud prügikonteineri alt oli ainult näha väikemehe pea.

Lähedal juhtusid olema perekonnasõbrad, kes jooksid tõstsid konteineri lapse pealt ära. Poiss oli veel omal jalgel üles tõusnud, kõndinud kümme meetrit, kuid siis kokku vajunud. „Õnneks oli kiirabi kolme minutiga kohal, arstiabi oli igati tasemel,” tänab isa eelkõige tema poja elu päästmise eest arste.

Siiski ei mahu talle pähe, kuidas sai Ragn-Sells nii hooletult konteineri kallakule sättida — kohe pärast juhtunut pildistas ta raske õnnetuse põhjustanud konteinerit ning fotodelt on näha, et see oli toestamata. Sass ei ole veel mõelnud, kas ees ootab kahjutasude väljanõudmiseks kohtutee või mitte.

Ragn-Sellsi turundus- ja müügijuht Maren Pärn ütleb, et neil äärmiselt kahju, et Kristoga selline õnnetus juhtus. “Teeme kõik endastoleneva, et selliseid õnnetusi edaspidi ei juhtuks,” räägib Pärn ja tunnistab, et midagi sellist pole küll konteineritega enne ette tulnud.

“Kolgal olev konteiner on asendatud teisega. Ragn-Sells selgitab 14 päeva jooksul välja kõik sama tüüpi konteinerid, millel võib tekkida probleeme stabiilsusega ning me kõrvaldame selle vea.”