Laupäeval kella 15.40 paiku sai politsei teate, et Laeva vallas Selli-Sillaotsa matkarajale läinud kaks matkajat on sihi kaotanud. Kui alguses liikusid nad ametlikku matkarada pidi, siis hiljem kaldusid sellelt kõrvale, sattusid rabamaastikule ning ei leidnud sealt enam tagasiteed, vahendas PPA pressiesindaja appikutse sisu.

Matkalisi asus otsima Tartu politseijaoskonna välijuht Jaan Mürk, kes selgitas esmalt välja matkaliste sõidukite asukoha ning juhatas sealt neile alarmsõiduki sireeni ja valgusrakettidega teed. Umbes tunni möödudes olid matkajad elusalt ja tervelt rabast väljas, arstiabi nad ei vajanud.

Matkalised olid appi tulnud politseinikule tänulikud ning lubasid edaspidi loodusesse minnes olla varustuse ja turvameetmete osas tähelepanelikumad.

Välijuht Jaan Mürk ütles, et kuna telefoniside oli kehvapoolne ning eksinutel ei olnud lume tõttu just kuigi palju loodusmärke, mille najal politseinikule oma asukohta kirjeldada, oli parimaks lahenduseks neile orientiiri andmine valgusrakettidega. "Abiks oli seegi, et eksinud ei viivitanud liiga pikalt politseile helistamisega. Mida pikem aeg metsas ja mida pimedam aeg, seda keerulisem on otsinguid nõnda positiivsete tulemustega lõpetada," ütles Mürk.