Jegorov ei saanud kohtuotsusega vangiminekuks ajapikendust ning vabatahtlikult vanglasse ei ilmunud, kirjutab SL Õhtuleht.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Lauri Aasmanni sõnul on Vahur Jegorov erinevaid ettekäändeid tuues üritanud juba ligi aasta hoiduda kõrvale temale kohtu poolt määratud karistuse kandmisest, naeruvääristades sellise käitumisega õiguskaitsesüsteemi.

“Karistuse mõistmine ei saa olla jätkuvaks kauplemise objektiks,” sõnas Aasmann, lisades, et riigi ja kogu ühiskonna seisukohast on äärmiselt oluline, et kuritegude avastamisele ja isikute süüdistatavana kohtu ette toomisele järgneks vahetult ka karistuse täideviimine.

Pärast Tallinna ringkonnakohtu 12. juuli määruse jõustumist, milles kohus sisuliselt märkis, et Vahur Jegorovi edaspidised taotlused karistuse kandmise edasilükkamiseks tuleb jätta läbi vaatamata, määras Harju maakohtu täitmiskohtunik Jegorovile vabatahtliku vanglasse ilmumise tähtajaks 3. augusti.

“Nimetatud kuupäevaks süüdimõistetu Vahur Jegorov vabatahtlikult Tallinna vanglasse karistuse kandmisele ei ilmunud, vaid esitas 3. augustil kaitsja kaudu järjekordse taotluse karistuse kandmise edasilükkamiseks,” rääkis Lauri Aasmann SL Õhtulehele. “Seda põhjusel, et Jegorov viidi samal päeval Tallinna psühhiaatriakliinikusse,” ütles Aasmann.

Vastuseks kohtu järelepärimisele teatas psühhiaatriakliinik, et Jegorov võeti ravile ning tal diagnoositi depressioon. “Saanud kinnituse Tallinna vanglast, et seal on sätestatud eraldi kord ja ette nähtud erivahendid Jegorovil diagnoositud psüühilises seisundis kinnipeetavate jaoks, tegi Harju maakohtu täitmiskohtunik Tatjana Bogdanova politseile ülesandeks toimetada Jegorov viivitamatult temale mõistetud karistust, 11-kuulist vangistust kandma,” rääkis Aasmann. Nii toimetaski politsei Vahur Jegorovi 4. augustil Tallinna vanglasse.