16. juunil taotles Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Irina Karo mehe vahistamist eeluurimise ajaks. Viru maakohus rahuldas prokuröri taotluse, teatas Viru ringkonnaprokuratuur.

“Kuna kriminaalasi on hetkel veel varajases staadiumis, siis ei ole võimalik hetkel rohkem menetluse käigus tuvastatud asjaolusid avaldada. Ida politseiprefektuuri ametnikud töötavad hetkel juhtumiga täie tõsidusega, loodame et lähiajal leitakse vastused kõikidele juhtumi uurimisel tekkinud küsimustele,” lisas ringkonnaprokurör.

Ka Ida politseiprefektuuri kriminaaltalituse komissar Margus Kuus kinnitas, et hetkel ei ole võimalik rohkem käimasoleva menetluse andmeid avaldada.

3. juuni hommikul avastasid kaubanduskeskuse juveelipoe müüjannad tööle tulles, et kauplustesse on sisse murtud ning varastatud hulgaliselt juveeltooteid. Müügibokside uksed olid lahti murtud. Juveelitooteid oli varastatud nii vitriinkappidest, lettidelt, kui ka ühes poes asunud raudkapist.

Sündmuse kõikide asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku vargust käsitleva paragrahvi alusel.

Kriminaalmenetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur, menetleb Ida politseiprefektuur.