Veebikonstaabel Punak kasutab selgitustes üht keskmist eestlast - Markot.

Häiriv joodik või vagur napsisõber?

On võimalik, et avalikus kohas alkoholi kurgust alla kallaval ja sellega teisi häirival Markol tuleb valmis olla sekeldusteks politseiga. Selleks läheb tarvis vaid üht keskmist elanikku, keda Marko viinavõtt häirib ning kes sellest politseile teada annab. Kultuurne piknik sõprade ja klaasi veiniga tõenäoliselt kõrvalisi ei häiri. 

Markot säästab sekeldustest ja politseid protokollipaberi määrimisest see, kui mees ja tema pudel sõbralikult lahku lähevad. Samuti saavad kõik heatahtlikud inimesed Markole soovitada sobilikumaid kohti janu kustutamiseks. Oluline on siinkohal ka vihjata, et õigus avalikus kohas alkoholi tarbida ei tähenda kohustust seda teha. Vanasõna, mis siinkohal hästi passib: “võta pits ja pea aru!”.

Mürgeldav naaber või hilisõhtune askeldaja?

On võimalik, et politsei koputab keset päis päeva Marko uksele, sest ta on teinud põrgulärmi, mida turri aetud naabrid enam ei kannata. Öörahu piiraeg vahemikus kell 22.00-06.00 ei tähenda, et muul ajal võib möirata nii kuis süda lustib. 

Samuti ei saa sellest järeldada, et kui naabrite pisipere punkt kell 22 silma looja pole lasknud ja seina tagant nutust vastuolekut magamaminekule kostub, tuleks korrakaitsjatele sellest teada anda. Tavapärase elutegevuse käigus tekkivad hääled ei ole kõik ühtmoodi rikkumised. Mõistagi on aga üksteisega arvestamine alati naabritevahelise läbisaamise heaks märksõnaks.

Liiklushuligaan või lõbus kulgeja?

On võimalik, et politsei peatab Marko sõiduki, kui ta otseselt ka ühegi seaduspügala vastu ei eksi. Uues korrakaitseseaduses on politseinikele jäetud enam vabadust erinevatel põhjustel sõidukite peatamiseks ja kontrollimiseks. 

Juht, kes täna liikleb korralikult, ent on varasemalt purjuspäi roolist tabatud? Politsei kontrollib. Öisel ajal külavaheteedel sihitult hiiliv ja kahtlustäratav BMW? Politsei kontrollib. Kui juhtidega on kõik korras, lähme sõpradena laiali. See ei ole kellegi asjatu tülitamine, vaid hoopis ohutõrjeline vestlus turvalise keskkonna tagamiseks.

Veebikonstaabel Punak avaldas oma Facebooki leheküljel ka lootust, et "ehk rihivad inimesed oma suhtumist nüüdki ses suunas, et kuna keegi ei soovi saada teisi häirivaks joodikuks, jäävad tänavapildist Säästu Kange või piiritus jätkuvalt välja".