13. augustil võeti kahtlustatav mees Viru ringkonnaprokuratuuri taotlusel ning maakohtu loal kohtueelse menetluse ajaks vahi alla. Kahtlustatav 43-aastane Nikolai on Vene Föderatsiooni kodanik, kes käib tihti Eestis puhkamas, teatas prokuratuur.

Kahtlustatava mehe puhul on alust arvata, et võimalikke ohvreid võib olla rohkem. Politsei palub fotol kujutatud mehega seotud võimalike seksuaalsüütegude või nendele viitavatest juhtumitest teavitada Ida prefektuuri lastekaitsetalitust telefonil 337 2504 või politsei lühinumbril 110.

Ida prefektuuri lastekaitsetalituse eriasjade uurija Eduard Sui ütleb, et sellistel teemadel on lastega raske rääkida. „Lapsed võivad karta vanemate pahameelt või kurjustamist, kui nad on võõralt midagi vastu võtnud või autosse läinud. Vestlus peab olema äärmiselt rahulik ja usalduslikus õhkkonnas,“ rõhutas Sui.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Ida prefektuur ning menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Jelena Filippova ütles Delfile, et Vene kodaniku tabamine ja juhtumi uurimine ei ole seotud 2012. aasta märtsis Narvas tapetuna leitud 9-aastase Varvara juhtumiga.