Sündmuspaigal olnud Sargvere inimesed räägivad, et tegemist võis olla süütamisega, vahendab ERR.

"Uurija on praegu alles sündmuskohal, aga ma arvan, et see kriminaalasi kindlasti algatatakse ja üks isik on ka kahtlustatavana kinni peetud," ütles Paide prokuröri abi Tiina Viru.

Prokuröri sõnul kahtlustatakse inimest süütamises. "Aga kas seal oli süütamine või hooletu ümberkäimine tulega, seda ei oska praegu veel öelda," märkis ta.

Kohalike elanike sõnul võis tulekahju saada alguse korterist, kus elab mees, kellel on probleeme alkoholiga.

Järvamaal Sargveres põles 24 korteriga paneelmaja. Ühest korterist alguse saanud tuli levis edasi pööningule ja seejärel võttis tuld terve maja katus. Kella 17ks õnnestus põleng kustutada, keegi õnneks vigastada ei saanud.

Kell 17.01 lõppesid kustutustööd Paide vallas Sargveres Nooruse tänava korrusmajas. Tules hävis hoone katus, enamus kortereid said suitsu- ja vee kahjustusi. Vähem kahjustada said esimese ja teise korruse äärmiste trepikodade korterid, teatas Lääne päästekeskus.

Tulekahju alguses evakueeritud inimestest enamik on leidnud endale öömaja sõprade ja tuttavate juures ning ööbimispaiga leidmise osas abivajajaid aitas ka kohalik omavalitsus. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab uurimine.