Möödunud nädalal pidas politsei kinni 22- ja 25-aastase mehe, keda on alust kahtlustada nii jaanuari esimesel nädalavahetusel, kui ka eelmise aasta aprillis toimunud põlengute põhjustamises, teatas Lääne prefektuur.

Hetkel on meeste osas alustatud kriminaalmenetlust süütamist käsitleva paragrahvi alusel ja menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse juhi Lennart Pulga sõnul on selliste sündmuste ennetamisel ja lahendamisel oluline ühistute tegevus oma maja turvalisuse suurendamisel.

„Heaks näiteks on turvakaamerad nii majas sees, kuid ka selle ümbruses. Lisaks sellele regulaarsed infovahetused naabrite vahel ja otsene suhtlus, mille tulemusel vähemagi kahtlase tegevuse korral trepikojas teada antakse ja sekkutakse,“ ütles Pulk.

Jaanuari esimesel nädalavahetusel, 3.-4. jaanuaril toimus Pärnus Kuldse Kodu tänaval kortermajades mitu põlengut, millest vähemalt ühega pandi ohtu inimese elu ja tervis. 

Hetkel teadaolevalt on kinni peetud mehi alust kahtlustada ka möödunud aasta aprillis Kuldse Kodu majas toimunud põlengu põhjustamises. Ka sellel juhul oli ohus korteris viibinud inimese elu ja tervis. 

Lisaks sellele mõjutasid need sündmused tugevalt kõikide majaelanike igapäevast elurütmi ja turvatunnet.