Tänavu kuue kuuga on korrakaitsjad nii igapäevase kontrolli kui ka "Kõik puhuvad" operatsioonide käigus pidanud kinni ning kõrvaldanud juhtimiselt 3700 autojuhti, kes olid tarvitanud alkoholi. Neist 91 juhul konfiskeeris kohus oma otsusega ka sõiduki. Tegutsemine on selgelt jõulisemaks muutunud - mullu samal perioodil võeti auto 57 joobes juhilt.

Politsei- ja piirivalveameti komissar Riho Tänak ütles Delfile, et hetkel puudutab auto konfiskeerimine juhte, kelle politsei on tabanud autoroolist üle 1,5-promillise joobega, mis tähendab automaatselt kriminaalmenetluse algatamist.

"Kindlasti jätkame sellist lisakaristuse rakendamist edaspidigi aina jõulisemalt ning teeme kohtutele ettepanekuid roolijoodikutelt auto äravõtmiseks. Siinkohal ei mängi rolli, kellele auto kuulub, on see liisinguauto, teise pereliikme või tuttava oma," ütles Tänak.

Kohtu otsusega konfiskeeritud autod lähevad edasi maavalitsuse käsutusse, kus nad avaliku enampakkumise korras müüakse. Neljapäeval ootas Harju maavalitsuse hoovis saatust kaheksa masinat, millest neli oksjonil uue omaniku leidnud. Priit Kiigemägi maavalitsuse õigustalitusest kommenteeris Delfile, et kuna hetkel on puhkuste aeg, on hoov peaaegu tühjaks müüdud, ent on karta, et augusti keskpaigaks on pilt muutunud ja hoovis naljalt liikuma ei mahu.

Kiigemägi sõnul müüakse autod oksjonil enamasti turulähedaste hindadega ning ostjateks on peamiselt autokaupmehed.