"Helistades sel numbril hakkab kõne vastuvõtja tugeva aktsendiga rääkima mingist võidust ja küsima helistaja pangaandmeid," ütleb Põhja prefektuur enda Facebooki lehel.

"Meie tungiv soovitus on, et kui teil ei viibi vene keelt kõnelevaid lähedasi parasjagu Somaalias, siis tuleks neid sõnumeid ignoreerida, sest just selle riigi suunakoodiga need telefoninumbrid on. Kindlasti ei too selline telefonikõne teile rikkust, küll aga võib kalliks maksma minna," hoiatab politsei.

Ka operaatorfirma Elisa teatas, et täna hommikul kella 8-st alates on Elisa klientidele saadetud venekeelseid spämmsõnumeid numbrilt +25270701227.

"Elisa palub oma klientidel eirata sõnumis välja toodud üleskutset helistada spämmsõnumis nimetatud numbrile.

Elisa klientidele saadetav venekeelne SMS on sõnumiga "Tere, helistage mulle kiirelt, numbril 0025270701227".

Selliste sõnumite tegemise eesmärgiks on meelitada kliendid tagasi helistama ning sel moel operaatorile raha teenida ning seetõttu palub Elisa oma klientidel välja toodud numbrile tagasi mitte helistada ega sõnumit saata, teatas Elisa.

EMT pressiesindaja Kaja Sepp ja Elioni esindaja Marek Unt ütlesid Delfile, et firmade võrkudes blokeeriti ära kõned petturitega seotud numbritele.