Mehed peeti kinni enne Kuivastusse saabumist praami reisijate tekil. Meeste kinnipidamisel kasutasid politseinikud füüsilist jõudu.

Delfile teadaolevalt olid reisijad nähtust olnud ehmatanud.

„Meil on siiralt kahju, et jõulist kinnipidamist pidid pealt nägema praamil olnud reisijad, ka lapsed. Pidime kinnipidamise otsust vastu võttes valima halbadest valikutest parima. Kinnipidamise edasi lükkamine oleks tähendanud suuremat ohtu,“ sõnas Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Leho Laur.

Prokuratuur taotleb täna kohtult mõlema mehe vahi alla võtmist.

Prokuratuuri pressinõunik Arno Põder ütles Delfile, et seda, kaua mehed nö "jooksus" olid, ei saa nad hetkel kommenteerida. Põderi sõnul pandi kahtlustuse kohaselt kuritegu toime tänavu suvel Tallinnas. Varem on sama asja raames kahtlustatavana kinni peetud ja vahi alla võetud üks mees.

Kriminaalasja eeluurimist viib läbi Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talitus ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Praame opereeriva firma Väinamere Liinide esindaja ütles Delfile, et laevafirma nimetatud operatsioonist teadlik ei olnud.

Hea lugeja, kui sa viibisid nimetatud praamil ja nägid intsidenti pealt, siis anna sellest meile teada aadressile rahvahaal@delfi.ee.