Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuhi teatel said päästjad kell 13.04 teate, et Valgjärve vallas Pikajärve külas on kortermajas kuulda suitsuanduri heli ja tunda suitsulõhna.

Päästjad selgitasid, et ühes korteris kõrbevad pliidil potis munad. Korterist toodi välja üksi kodus olnud koer ja ruumid tuulutati. Elanikke hetkel korteris rohkem polnud.

Pikne tegi kurja

Pärastlõunal vajati päästjate abi, aga piksest põhjustatud põlengute kustutamisel. Kell 14.23 käisid päästjad Põlva vallas Taevaskoja külas kustutamas pikselöögist süttinud puud.

Umbes pool tundi hiljem, kell 15.04 teatati, et Värska vallas Kolodavitsa külas lõi äike elektrikilpi. Päästjad selgitasid, et pikselöögi tagajärjel olid majas suitsenud telefoni- ja teleantenni juhtmed ning süttinud veidi tapeeti. Päästjad kontrollisid ruumide tuleohutust.

Veidi hiljem, kell 15.27 teatati, et Põlva vallas Mammaste külas süttis pikselöögist elumaja. Päästjate saabudes oli maja pööning leekides.

Tulekahju kustutati kella 18.06. Põlengus hävis maja pööningul üks tuba ja esimesel korrusel esik ning köök. Teised ruumid said vee ning suitsukahjustusi.

Päästjad soovitavad äikse lähenedes tuleohutuse tagamiseks elekter ja elektriseadmed välja lülitada.