Põhja prefektuuri vanemkomissar Roger Kummi sõnul tuleks ootamatute kontrollidega seotud kõnedesse suhtuda äärmise ettevaatlikkusega.

„Politseile laekunud varasemate teadete kohaselt on kurjategijad ennast korterisse pääsemiseks esitlenud näiteks ka elektrinäidu kontrollija või kaabellevi tehnikutena. Eelkõige püütakse nendel ettekäänetel korterist või majast midagi varastada. Samas on olnud ka juhtum, kus niinimetatud tehnik müüs sorava jutu abil inimesele ülisoodsa teleri ja võttis vastu ka raha ent hiljem avastati, et telerikarbis soovitud kodutehnikat ei olnud,“ rääkis Kumm.

Soovitame kõigil inimestel, kellel tekib kahtlus kõne ning ettevõtte esindaja osas, seda kontrollida ettevõttest, kelle nimel kõne tehti. Kui selgub, et tegemist on petturiga, siis tuleb sellest teavitada politseid. Kindlasti ei tohiks enda koju lubada inimest, kes ei suuda usutavalt tõestada enda seotust teile teenuseid pakkuva ettevõttega.

If Kindlustuse esindajad ei käi üldjuhul klientide kodusid kontrollimas ning kõigil Ifi töötajatel on olemas ametitõend.