Mihhail Kõlvart veetis reede õhtut ühes Põhja-Tallinna kohvikus, kui tema juurde lähenes talle tundmatu mees, kes käitus agressiivselt ning karjus solvanguid poliitilistel ja rahvusteemadel, teatas Raepress.

Perega õhtust söönud Kõlvart säilitas meelerahu ning ei läinud provokatsiooniga kaasa, kuid seejärel lõi mees 1,5-aastast tütart hoidvat abilinnapead käega vastu pead, hüppas eemale ja hakkas karjuma: „Mihhail Kõlvart lõi mind!“.

Kohviku personal kutsus kohale politsei, kes kohale jõudes tuvastas mehe isiku, fikseeris intsidendi ning küsitles pealnägijaid.

Kõlvart esitas juhtunu kohta politseisse avalduse.

Põhja prefektuurist öeldi Delfile, et juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud väärteomenetlust, kuid täpsemaid detaile uurimise huvides hetkel avaldada ei saa.

TV3 "Seitsmeste uudistega" rääkinud konflikti teise osapoole andmetel oli Kõlvart käed ja ebatsensuursed väljendid käiku lasknud, kui ta päris abilinnapealt aru, miks tema poeg jäi ilma lubatud lasteaiakohast."Mismoodi te tagate mu lapsele lasteaiakoha?" Esialgu olin ma viisakas, aga kuna ta eiras küsimust, üritas sellest kõrvale põigelda, siis kired lõid lõkkele, jätkas konflikti teine osapool.

Kõlvart olevat öelnud, et lasteaiajärjekorras seismine on täitsa loomulik nähtus ja omavalitsus ei pea tagama lasteaiakohta.  "Kui ma aga küsisin, et kuidas ta käituks oma lapse puhul,  siis ta saatis mu teatud kohta. Et  mine sinna kohta, ära vali siis Keskerakonda." Mine p...sse, ära vali Keskerakonda,  kordas Kõlvartiga tülli läinud isa.

Kui seda sündmust aga kaameraga jäädvustada taheti, siis ta seda rohkem ei korranud, rääkis  isa. Kõlvart krabanud hoopis oma lapse sülle, et pääseda sel viisil filmimisest. Tegelikult kaamera aga ei käinudki. Siis läksid aga käed käiku. "Füüsilise jõuga lükkas mind eemale. Põhimõtteliselt oli see kallaletung. Ma jäin püsti, aga mu nelja-aastane laps ehmatas sellest ära. "Emme-emme, onu lõi issit!" ütles ta.

Kõlvart algul eitas juhtunut. Ta selgitas, et käis küll reedel Kamahouse'is, ent pole kedagi rünnanud.

Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit rääkis TV3 uudistele, et kui patrull kohalejõudis, olid mõlemad osapooled leppinud. "Arvestades seda, et patrull vestles tunnistajatega, tuvastasime, et seal toimus mingisugune konflikt. Tänaseks oleme alustanud väärteomenetluse avaliku korra rikkumise alustel."

Kõlvart aga viis politseisse avalduse ning esitas omapoolse versiooni. "Üks noormees hakkas mind ründama esialgu sõnaliselt ja siis tuli otse mulle peale. Mul oli laps käes, ta lõi mind parema käega. Pärast seda hüppas eemale ja hakkas karjuma, et Mihhail Kõlvart lõi mind," rääkis abilinnapea.

Kõlvart ütles, et esialgu otsustas ta kogu loo niisama jätta. "Olen sporditaustaga inimene ja saan seda valu taluda. Aga ausalt öeldes oli see väga solvav käitumine, eelkõige seepärast, et ma olin koos perega ja mul oli laps kaasas."

Politseile avaldust esitama otsustas Kõlvart minna paar tundi pärast seda, kui TV3 temalt juhutnu kohta aru päris.

Vaata TV3 "Seitsmeste Uudiste" lugu siit: