Kohus kohustas Pedjasaart (41) ja kaitsepolitseiametit teavitama kohut võimalikust kokkuleppest 26. märtsiks, ütles kohtusekretär ERR-i uudisteportaalile.

Pedjasaar kaebas kohtusse kaitsepolitsei vaidemenetluse otsuse, millega amet keeldus Pedjasaarele maadevahetuse kriminaalasjas jälitustoimingutega kogutud andmete tutvustamisest.

Pedjasaar tahab halduskohtult kaitsepolitsei vastava otsuse tühistamist ning jälitustoimingutega kogutud andmetega tutvumiseks uue tähtaja määramist.

Kaitsepolitsei märkis, et hoolimata Pedjasaarele antud võimalusest ta seda õigel ajal siiski ei kasutanud.

Maadevahetuse kriminaalasjas on kohtu all kunagine keskkonnaminister, endine Rahvaliidu juht ja riigikogu liige Villu Reiljan (56), rahvaliitlasest endine põllumajandusminister ja riigikogu liige Ester Tuiksoo (44), Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus (49), maa-ameti eksjuht Kalev Kangur (41), TSM juht ja omanik Einar Vettus (45), Saarte Investeeringute juht Tullio Liblik (45) ning Isamaa ja Res Publica Liidu Tartu piirkonna juhatuse endine liige Pedjasaar ning juriidiliste isikutena on kohtu all AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara.

Kõik süüdistatavad on kinnitanud, et nad pole kuritegusid sooritanud.