Eile kella 15 paiku andis politsei Valga linnas liiklusjärelevalve käigus peatumismärguande kahtlust äratanud Suzuki mootorratast juhtinud mehele.

Mootorrattur eiras aga politseinike poolt antud peatumismärguannet ning püüdis kihutades korrakaitsjate eest põgeneda. Linnatänavatel kihutav juht kaotas Kuperjanovi ja Allika tänavate ristmikul vasakpöörde sooritamisel mootorratta üle kontrolli ning kukkus. Manöövril ootamatult kukkunud mootorrattale sõitis omakorda otsa politseisõiduk.

Liiklusõnnetuses kumbki osapool kannatada ei saanud ning meedikute abi ei vajanud.

Juhi kontrollimisel ilmnes, et mootorrattal püüdis politseinike eest põgeneda 23-aastane juhtimisõiguseta Allar. Mees viidi Valga politseijaoskonda ja tema suhtes alustati väärteomenetlust.

Täna Valga kohtumajas toimunud istungil määrati 23-aastasele Allarile mitme liiklusseaduse paragrahvi vastu eksimise eest karistuseks kokku 25 arestipäeva, mida mees pidi asuma ka kohe kandma.

Valga patrullteenistuse vanemliikluspolitseinik Kaimar Karm sõnas, et politsei taotleb jätkuvalt kohtus arestipäevi neile sõidukijuhtidele, kelle liiklusrikkumine on kas väga ohtlik või kes ei ole senistest leebematest karistustest, nagu juhtimisõiguse äravõtmine või rahatrahv, õppust võtnud ega oma käitumist muutnud.