Kuni 60 000 euro suuruse kuukäibega narkovõrgustiku looja ja liider oli kõigest 9-klassi haridusega töötu Lasnamäe noormees Mark Ševtšenko, kes pani räpase äri nimel tööle pool oma perest ning kehestas jõugus väga range hierarhiasüsteemi, vahendas ERRi uudisteportaal.

"Raamatupidamine seisneski lihtsalt selles, et kaustikulehtedele märgiti üles erinevate gruppide päevased läbimüügid, arvutati kokku summa, mida need grupid teeninud on, tehti mahaarvestused kulutuste pealt, näiteks bensiinile kulutatud summa osas, kanepi müük, ostmisele kulutatud summa osas ja arvutatigi kokku kasum - tavapärane ja lihtne raamatupidamine," rääkis riigiprokurör Taavi Pern.

"Müüd 10 grammi ära, sõidad jälle korterisse, aknast antakse sulle uus 10 grammi, sõidad jälle linna, müüd maha, sõidad tagasi ja nii päevas kümneid, kümneid kordi," selgitas MTA uurimisosakonna narkotalituse juht Urmet Tambre kurjategijate tööpõhimõtteid.

Kui aine sai kaalutud, siis toimetati see üürikorterisse, kus üks mees jagas kraami nii-öelda müügiautodele, mis võtsid korraga peale ainult väikese koguse ehk vähem kui 10 grammi - see võimaldas pääseda kriminaalvastutusest.

Diilerid müüsid oma kogused tihti ära, aga oli ka päevi, kus ei müüdud ja lülitati telefon varem välja, kuna arvati, et enam ei tule ostjaid, selle eest aga võis aga suisa orjapidajaks peetud Ševtšenko neid füüsiliselt karistada.