"Pealtnägija" lahkas mullu kevadel lugu, kuidas Eesti õigussüsteem võimaldas tapmises süüdistataval mehel kohtupidamise eest pageda. Nimelt tappis Suurbritannia kodanikust meremees Robert Timmins (63) purjuspäi 2011. aasta 13. juulil Kuremäel oma naabrimehe, 42-aastase Raini. Timminsi väitel tahtis ta naabrimeest vaid ähvardada ning tappis ta kogemata, kirjutas "Pealtnägija" oma Facebooki lehel.

Kuna inglane tunnistas oma süüd ja aitas uurimisele igati kaasa, lasti ta eeluurimise ajaks vabadusse. Samas unustati talle kehtestada Eestist lahkumise keeld. 2013 alguses müüs aga Timmins oma talu maha ja lahkus Eestist teadmata suunas. Keelu puudumise tõttu ei saanud juriidiliselt ka väita, et ta hoiab kohtust pahatahtlikult kõrvale ning seetõttu ei saanud teda ka pikka aega rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutada.

Ohvri pere kinnitusel mõjus just "Pealtnägija" kajastus protsessile nii, et 2014 suvel muutis ringkonnakohus varasemaid lahendeid ning Timmins pandi pärast ligi poolteist aastat kestnud viivitust Interpoli tagaotsitavate nimekirja.