Mees alustas paraplaanide vastast rünnakuteseeriat 2012. aasta mais, kui ta sihtis tuvastamata kuupäeval Pärnu rannas raketipüstolist 200-300 meetri kõrgusel lendavat paraplaani ja tulistas. Rakett paraplaani siiski ei tabanud.

Eelmise aasta teisel juulil kella 20 ja 21 vahel Pärnu ranna piirkonnas ründas sama mees lubatud kohas paraplaaniga lendavat inimest, kes eeldas, et antud kohas lendamine on õiguspärane. Ründaja sihtis raketipüstolist maast kuue meetri kõrgusel ja 50 km/h paraplaaniga lendavat inimest, misjärel viskas mees raketipüstoli vastu paraplaani raami, kust see põrkus vastu paraplaani propellerit, mistõttu pidi paraplaan sooritama hädamaandumise.

Seejärel ründas mees lubatud kohas paraplaaniga lendavat kolmandat isikut, visates 60 sentimeetri pikkuse ja 3-4 sentimeetrise läbimõõduga kaikaga maast kolme meetri kõrgusel lendavat paraplaani, kuid ei saanud paraplaanile pihta.

Raketipüstoliga pihta saanud paraplaanisõitja esitatud tsiviilhagi summas 1080 eurot on hüvitatud.

Prokurör leidis, et paraplaanide loopija süü etteheidetavas süüteos pole piisavalt suur, õigustamaks tema suhtes kohest kriminaalrepressiooni kohaldamist, seega lõpetas prokurör kriminaalasja avaliku menetlushuvi puudumise tõttu.

Küll peab paraplaanide loopija maksma riigituludesse 355 eurot ja kaitsja tasu 226,80 eurot, seega kokku 581,80 eurot.