Hukkunu sai eluohtlikke vigastusi ja suri veidi pärast õnnetust vigastustesse. Viga sai hukkunuga kõrvuti korbiga mäest alla sõitnud 48-aastane naine. Gonjak ei osanud praegu täpsustada, kas viga saanud naine lubati kodusele ravile või on haiglaravil.

Õnnetuse toimumise täpsemad asjaolud on selgitamisel. Kella 18.30 ajal ütles Gonjak, et tunnistajad on üle kuulatud.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina ütles Delfile, et õnnetuse asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Naised läksid viimast sõitu tegema

Raske õnnetus juhtus lumerõngarajal Otepääl, Ansomäel. Ansomäe suusakeskuse kodulehekülje andmetel on supersnowtubing'u raja liug 400 meetrit pikk.

Ansomäe snowtube'i rada ise on puudest puhas, kuid õnnetus juhtus ligi 150 meetrit lumerõnga rajast eemal suusaradade kõrval olevate puude juures. Suusakeskuse töötajad ütlesid Delfi ajakirjanikule, et nad võtaksid küll mäe nõlvalt puud maha, kuid seni pole selleks luba saadud.

Ettevõtte talvepäevadel juba umbes poolteist tundi lustinud naised läksid veel viimast sõitu tegema.

Ühe pealtnägija sõnul hoidsid kaks lumerõngastega mäest alla sõitnud naist teineteisel käest kinni ja tegid "rongi". Juba umbes 15 meetrit pärast laskumise algust viskas hoog nad esimeselt rajalt teisele ja kolmandale ning siis veel kolmandaltki rajalt välja.

Snowtube'id kihutasid veel umbes 150 meetrit tühjal väljal rajast eemal mäe küljel olevate puude suunas ja üks neist põrkas ühe männi vastu.

Ülevalt hüüti küll naistele, et nad laseksid kätest lahti ja keeraks ennast korbi pealt maha, kuid ilmselt nad ei kuulnud seda.

Suusakeskuse territoorium on suletud, mägi kinni ja pime ning sinna viiv tee tõkkepuuga suletud.

Jaga
Kommentaarid