Õnneks märkas lapsi koos lõhkekehaga täiskasvanu, kes lastelt leiu ära võttis ja helistas häirekeskuse numbrile 112. Demineerijad sõitsid sündmuskohale ja hävitasid leiu.

Demineerijate hinnangul oli lõhkekeha väga heas seisus ja lõhkevõimeline. Kõige ohtlikum on sellise lõhkekeha puhul olukord, kui see kukub maha sütiku peale, seda taotakse kiviga või visatakse lõkkesse.

Sellise käitumise korral oleks võinud plahvatus tekitada lastele surmavaid vigastusi. Seekord oli tegemist äärmiselt õnneliku juhusega, et täiskasvanu laste käes lahingmoona märkas ja suurema õnnetuse ära hoidis.

Päästekeskuse teatel on lahingmoon valmistatud ainult selleks, et inimene tappa. Lõhkekehad ei ole mänguasjad ja laste eest vastutavad täiskasvanud, kes peavad laste ohutuse huvides alati teadma, kus nende järeltulijad on ja millega nad tegelevad.

Lõhkekeha leidmisel on ainuõige tegevus helistada häirekeskuse numbril 112 ja leiust teatada.

Ka Torgu vallas Kaunispe külas leidsid eile inimesed puude istutamise käigus kaks käsigranaati ja ühe miinipildujamiini. Kuna leiud olid halvas seisukorras, siis Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad hävitasid need sündmuskohal.

Samas külas teatati demineerijatele veel 105 millimeetrise mürsu leiust, demineerijad hävitasid eile ka selle leiu.