Kohtueelses menetluses kogutud andmete põhjal lõi naine lapsi rihma, käe ja jalaga, küünistas, kleepis neile teibi suu peale ja ajas talvisel ajal aluspesu väel korterist välja külma koridori, teatas Tartu maa-, haldus- ja ringkonnakohtu pressiesindaja.

Lisakohustusena peab süüdistatav katseajal pöörduma alkoholismivastasele sõltuvusravile, teatas Tartu maa-, haldus- ja ringkonnakohtu pressiesindaja.

Menetluskulude katteks peab naine tasuma 301 eurot.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuur ringkonnaprokurör Raul Heido sõnul on tuvastatud, et kuriteod pandi toime 2011. aastast kuni eelmise aasta juunini. „Tartu linnavalitsus edastas informatsiooni politseile ja Lõuna prefektuuri lastekaitsetalitus alustas asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust,“ selgitas prokurör.

Linnavalitsus teavitas politseid eelmise aasta juunis. Lapsed, kelle vanus on praegu 3-8 eluaastat, viibivad lastekodus. Linnavalitsus on esitanud kohtule avalduse lastevanematelt täieliku hooldusõiguse äravõtmiseks ja eestkostja määramiseks.

Süüdistatav on varem karistamata.

Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Jaga
Kommentaarid