Tallinna linnakohus karistas reedel Daki (53), kes on varem korda saatnud samalaadse teo, seitsmeaastase vangistusega ja mõistis talt välja sundraha 6725 krooni.

Daki süüdistatakse kaheksa noorema kui 18-aastase tüdruku vägistamises aastatel 2002-2003. Kohus arutas Daki süüasja kinnisel istungil.

Aleksandr Dak, endise nimega Morotšnik, sai 1990. aastal Tallinna Lenini rajooni rahvakohtus üheksa-aastase vanglakaristuse vägistamise ja sugukõlvatute tegude eest. Mees vabanes kinnipidamiskohast ennetähtaegselt 1998. aasta oktoobris. Seejärel mees abiellus ja võttis naise nime.

Esimest korda istus mees vangis 1979. aastast. Lisaks seksuaalkuritegudele oli siis paragrahvide reas ka kuritahtlik huligaansus. Kokku sai mees ENSV ülemkohtult 1980. aastal 11-aastase vanglakaristuse, kuid vabanes vanglast 1988. aastal tänu amnestiale.

Dak pidas endast 30 aastat noorema abikaasa Tatjanaga MTÜ Keele Club Dak nime all noorte huvikeskust, kus asus arvutiring, kunstivestlusring ja raamatukogu.

Politsei vahistas Daki mullu augusti alguses pärast seda, kui üks 17-aastane Tallinnas elav neiu kirjutas politseile avalduse, et mees on teda seksuaalselt kuritarvitanud.

Tüdruku väitel toimus juhtunu 10. juulil kella 22 ajal Pirita ranna lähedal metsas, kuhu Dak oli ta oma sõiduautoga Mercedes viinud.

Väidetavalt käskis mees autos tüdrukul lahti riietuda, kui viimane keeldus, kasutas Dak tema kallal vägivalda ja sundis suuseksile. Postimehe andmetel kasutas Dak tüdruku ähvardamiseks relva, mille politseinikud hiljem tema autost ka leidsid ning mis osutus õhupüstoliks.

Hilisema kriminaalmenetluse jooksul lisandus Daki süüdistusele veel rohkelt seksuaalkuriteo episoode.