"Kõik käis nii kiiresti, et ma ei jõudnud enam suurt midagi teha," lausus Mihkel Undrest eile kolm tundi pärast avariid Meie Maale, kui ta oli just tulnud Kuressaare haiglast kompuuteruuringult. "Jõudsin autot ainult natuke paremale pöörata, kui BMW äkki nuka tagant välja sööstis. Auto vänderdas enne minuga kokkupõrkamist mitu korda tee ühest servast teise ja kolmandal korral siis põrkasimegi kokku. Kiirus võis tal olla kuni 120 kilomeetrit tunnis, teha polnud enam midagi."

BMW esiosa oli pärast Lootsi tänaval, Tori ja Põduste jõe silla vahelisel teel toimunud laupkokkupõrget täiesti puruks, Mihkel Undresti hiljuti soetatud Toyota Land Cruiser sai samuti tugevasti kannatada. Undrest väljus maasturist omal jalal, haiglas paigaldati talle kaelalahas ning tema rindkere oli saanud muljuda.

BMW roolis olnud 19-aastane Maikel kaotas kell 12.50 toimunud avarii tagajärjel teadvuse, tema kaassõitja Brait (19) väljus masinast omal jalal. Mõlemad on pärit Saaremaalt ja Kuressaare ametikooli õpilased ning olid tunnist pausi panemas. Haiglas diagnoositi sõprade sõnul kokaks õppival Maikelil jalaluumurrud ning rangluumurd, näoõmblusi saanud autotehnikuks õppiv Brait kurtis sisemiste valude üle.

Avariipaiga naabruses elavad inimesed laususid, et oli kõvasti õnne, et juhitavuse kaotanud BMW ei ramminud Tuulte Roosi poolt tulevat lapsevankriga ema, kelle silme all avarii juhtus.

"Oi õudust küll, selline pauk käis, et ma arvasin esmalt, et aknad või sein kukkus eest ära," lausus avariipaiga vahetus läheduses elav ja avariihetkel köögis olnud Helju Rand. "Minu pime ja haige ema oli samuti sellest suurest paugust šokis. Lapsevankriga ema pääses õnneks napilt otsasõidust ja meilgi vedas, sest kui tänaval poleks kõnniteed olnud, oleks BMW meile otse majja lennanud. BMW esiots läks pärast avariid põlema ning meie maja sein ja katus olid õlipritsmeid täis. Helistasin politseisse, aga number oli kinni, sest ilmselt oli veel helistajaid."

Helju Rand sõnas, et alles reede õhtul toimus samas paigas avarii, kui noormehed sõitsid kella 11 paiku õhtul autoga vastu puud. "Lausa hirmus on siin elada, kaks avariid kolme päeva jooksul. Uskumatu asi!" ütles naine.

Avarii tagajärjel katkes enam kui kaheks tunniks liiklus Lootsi ja Ranna tänaval ning liiklus suunati ümber. 

Avarii põhjustanud ametikooli poiste tuttavate sõnul pole Maikel kihutaja, kuid politseile on noormees varasemast siiski tuttav. BMW klaasi ehtis ka rallisõitjatele omane nimi ja riigilipp, kuid ühelgi rallil pole noormees osalenud.

"12.50 ajal juhtunud Lootsi tänava liiklusõnnetusest kahjuks veel palju rääkida ei saa," sõnas politsei pressiesindaja Hedy Tammeleht. "Seal põrkasid kokku Toyota ja BMW ning viga sai kolm inimest. Asjaolud on veel selgitamisel ning meil ei ole võimalik kahjuks enamat öelda."